Na fanpage trwa konkurs na zdjęcie potrawy z grilla, więc podsuwam Wam koleją inspirację :-) Troszkę trzeba poczekać, zanim się zrobią, ale naprawę warto, bo rozpływają się w ustach!
5 ziemniaków
1 opakowanie boczku w plasterkach
przyprawa grill pikantny lub klasyczny
5 małych cebul
oliwa z oliwek
Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki o grubości około ½ cm
i posypujemy przyprawą grillową. Plasterki boczku kroimy na pół, żeby uzyskać
mniejsze kawałki, a cebulę w prążki. Nabijamy na patyczki do szaszłyków
kolejno: plaster ziemniaka, pół plasterka boczku złożony na pół, cebulę itd. aż
skończą się składniki. Całość polewamy oliwą i zawijamy w folię aluminiową. Grillujemy
do miękkości ziemniaków lub pieczemy w piekarniku (około 40 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz