Kolejny pomysł na szybką i mega smaczną kanapkę na ciepło! Polecam serdecznie!
1 płaska bułka lub 2 kromki chleba
3-4 plasterki sera camembert
1 spora garść szpinaku
3 plasterki boczku
1 jajko
łyżka masła
sól
pieprz
czosnek
Na jednej kromce kładziemy camembert i wkładamy do
piekarnika, żeby się rozpuścił. Na suchej patelni podsmażamy boczek na rumiano.
Odkładamy na bok, a patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym. Na patelnię
nakładamy masło. z jednej strony wbijamy jajko, a z drugiej czosnek przeciśnięty
przez praskę i szpinak. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy szpinak do
zwiotczenia, a jajko na sadzone i na sam koniec na chwilę przerzucamy je na
drugą stronę. Dolną część bułki smarujemy musztardą i układamy kolejno: jajko,
szpinak, boczek, a następnie przykrywamy kromką z rozpuszczonym serem
camembert. Jemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz