środa, 18 maja 2016

Kanapka z jajkiem, szpinakiem i serem camembert


Kolejny pomysł na szybką i mega smaczną kanapkę na ciepło! Polecam serdecznie!

1 płaska bułka lub 2 kromki chleba
3-4 plasterki sera camembert
1 spora garść szpinaku
3 plasterki boczku
1 jajko
łyżka masła
sól
pieprz
czosnek


Na jednej kromce kładziemy camembert i wkładamy do piekarnika, żeby się rozpuścił. Na suchej patelni podsmażamy boczek na rumiano. Odkładamy na bok, a patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym. Na patelnię nakładamy masło. z jednej strony wbijamy jajko, a z drugiej czosnek przeciśnięty przez praskę i szpinak. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy szpinak do zwiotczenia, a jajko na sadzone i na sam koniec na chwilę przerzucamy je na drugą stronę. Dolną część bułki smarujemy musztardą i układamy kolejno: jajko, szpinak, boczek, a następnie przykrywamy kromką z rozpuszczonym serem camembert. Jemy na ciepło.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz