środa, 28 października 2015

Owsianka z jabłkiem, cynamonem i żurawiną oraz gryczankami miodowymi


Jabłka, żurawina, cynamon i miód kojarzą mi się z zbliżającymi się świętami. Powiem Wam szczerze, że nie mogę się doczekać, dlatego postanowiłam się wprowadzić w świąteczny nastrój :-) Polecam to i Wam :-)

5 łyżek płatków owsianych
gorąca woda
1 mały jogurt naturalny
2 łyżeczki miodu rzepakowego
1 małe jabłko
1-2 łyżki suszonej żurawiny
1/2 łyżeczki cynamonu


Płatki owsiane wsypujemy do kubka i zalewamy wrzątkiem odrobinę powyżej poziomu płatków. Mieszamy i pozostawiamy do napęcznienia. Jabłko kroimy w kostkę. Nieco przestygnięte płatki mieszamy z jogurtem naturalnym, miodem, cynamonem, jabłkiem i żurawiną. Na koniec dekorujemy gryczankami, które dodadzą owsiance chrupkości i dopełnią zimowego klimatu.


2 komentarze:

  1. jak ja dawno nie jadłam owsianki ale nabrałam właśnie wielkiej ochoty ;)
    pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń