sobota, 31 października 2015

Kanapka z placków ziemniaczanych z pastą z tuńczyka


Polecam kanapki z placków ziemniaczanych nadziane sałatką z tuńczyka :-) I choć może się Wam wydawać, że to połączenie jest nieco dziwne, to gwarantuję, że jest pyszne!

200 ml wody
1 jajko
50 g tuńczyka w sosie własnym z puszki
1 korniszon
1/4 małej cebuli
pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
olej do smażenia

Zawartość torebki placów ziemniaczanych klasycznych Dań Babci Zosi Sys mieszamy z 200 ml wody i 1 jajkiem. Pozostawiamy na 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy nieduże placki. Ściągamy z ognia i odkładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Tuńczyka mieszamy w pokrojonymi w kostkę korniszonem i cebulką oraz sosem majonezowym. Doprawiamy do smaku. Pomiędzy dwoma plackami układamy sporą porcję pasty z tuńczyka tak, aby powstała kanapka. Dekorujemy świeżą pietruszką. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz