sobota, 10 października 2015

Pieczarki faszerowane parówką i warzywami


Zapraszam na pyszne faszerowane kapelusze :-)

6 dużych kapeluszy pieczarek
sól
pieprz
olej rzepakowy
2-3 nieduże ogórki konserwowe
1/2 papryki
2 parówki
1 pomidor
60g startego żółtego sera
świeży szczypiorek do dekoracji


Pieczarki obieramy, posypujemy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na oleju rzepakowym. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazdo nasienne. Warzywa kroimy w kosteczkę, parówki w plasterki, a ser żółty ścieramy na tarce. Wszystkie te składniki mieszamy razem i faszerujemy kapelusze pieczarek. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około 10 minut. Pieczarki podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.

2 komentarze: