Zapraszam na pyszne faszerowane kapelusze :-)
6 dużych kapeluszy
pieczarek
sól
pieprz
olej rzepakowy
2-3 nieduże ogórki
konserwowe
1/2 papryki
2 parówki
1 pomidor
60g startego żółtego
sera
świeży szczypiorek
do dekoracji
Pieczarki obieramy,
posypujemy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na oleju rzepakowym.
Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazdo nasienne. Warzywa
kroimy w kosteczkę, parówki w plasterki, a ser żółty ścieramy na tarce.
Wszystkie te składniki mieszamy razem i faszerujemy kapelusze pieczarek.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około 10 minut. Pieczarki
podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.
Super przystawka. Idealne pieczareczki na przyjęcie, imprezę.
OdpowiedzUsuńDziękuję :-*
Usuń