Uwierzycie, że do zrobienia tego śniadania użyłam 3 podstawowych składników i przygotowałam je w mniej niż 5 minut (oprócz pieczenia)? A efekt sami widzicie jaki fajny :-)
Na 1 porcję:
2 kromki pieczywa
tostowego (może być czerstwe)
1 jajko
2 plasterki boczku
sól
pieprz
natka pietruszki
Odcinamy z pieczywa
tostowego brzegi i spłaszczamy za pomocą wałka. Następnie każdą kromkę kroimy
na pół. Trzema kawałkami pieczywa tostowego wykładamy boki foremki do dużych muf
finek (średnica około 9 cm), a z jednego kawałka robimy dno, jak widać na zdjęciu
na dole. Boczek chwilę podsmażamy i wkładamy „na krzyż” do foremki. Na koniec
wbijamy jajko. Pieczemy 16 minut w 180 stopniach (termoobieg). Gotowego muffina
doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy natką pietruszki.
3 składniki i 5 minut? Podoba mi się 😊
OdpowiedzUsuń:-*
UsuńBardzo fajny pomysł na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł! zrobię niebawem na śniadanko :)
OdpowiedzUsuń