Może i leczo to takie mało śniadaniowe danie, ale ta jesienna szaruga powoduje, że mam ochotę zjeść coś ciepłego w pracy. A porcja takiego rozgrzewającego leczo na drugie śniadanie powoduje, że wracają mi siły witalne :-)
1 duży kabaczek
2 czerwone papryki
1 cebula
5 drobiowych parówek
2 puszki pomidorów
2 łyżki ketchupu
sól
pieprz
papryka słodka w proszku
przyprawa uniwersalna
Kabaczek myjemy, wydrążamy środek i obieramy ze skórki, a
następnie kroimy w kostkę. Cebulę i paprykę również kroimy w kostkę. Na
rozgrzanym tłuszczu przesmażamy kabaczek z pozostałymi warzywami przez około 20
minut. Przyprawiamy papryką, przyprawą uniwersalną oraz solą i pieprzem.
Następnie dodajemy pomidory z puszki i ketchup, wszystko razem mieszamy i
dusimy około 40 minut. Na osobnej patelni podsmażamy parówkę pokrojoną w
plasterki, po czym dodajemy do naszego leczo. Na koniec próbujemy i ewentualnie
doprawiamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz