sobota, 22 sierpnia 2015

Pocket z parówką i smażoną cukinią


Przedstawiam kolejny pyszny pomysł na śniadaniowego wrapa :-) Jak zawsze pomysłowo i szybko :-) Do pocketa użyłam mojego ulubionego sosu Remulada, który otrzymałam od firmy Folwark.


1 placek tortilla
1 parówka drobiowa
1 mała cukinia
2 plasterki żółtego sera
sól
olej rzepakowy


Cukinię myjemy, kroimy na plasterki, a następnie w słupki. Solimy i podsmażamy na odrobinie oleju. Parówkę i ser żółty również kroimy w słupki. Na środku placka tortilla układamy parówkę, którą polewamy sosem. Następnie nakładamy dużo cukinii i żółty ser. Składamy górny i dolny brzeg, a następnie prawy i lewy, tworząc kopertę. Zapiekany w tosterze grillowym. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz