Niespodziewani goście? Te paszteciki przygotujecie w 3 minuty! Potem tylko do piekarnika, a w międzyczasie zalewacie barszczyk i pyszny poczęstunek gotowy ;-) Mniam! Mniam!
2 opakowania Profi Wielkopolski Pasztet z drobiem firmowy
1 ciasto francuskie
1 jajko
sezam
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy pasztetem, pozostawiając
2 centymetry wolnego brzegu (od dłuższej strony). Następnie zwijamy
luźno ciasto pasztetem do wewnątrz, kończąc na wolnym brzegu (można dodatkowo
przed zlepieniem posmarować brzeg rozkłóconym jajkiem). Z rolady odcinamy
2-centymetrowe paszteciki i układamy na blasze, wyłożonej papierem do
pieczenia. Każdy pasztecik smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem.
Pieczemy 15 minut w 200 stopniach (termoobieg).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz