Dziś pomysł na pyszne, aromatyczne, pieczone grzebienie z ziemniaków. Idealne na grilla! A dzięki prostemu trikowi unikniecie godzinnego pieczenia ;-)
6 młodych
ziemniaków
50 g masła
1-2 ząbki
czosnku
1 duża szczypta soli
1 łyżeczka
Vegety Natur do grillowanych warzyw
1 czubata
łyżeczka posiekanego szczypiorku
Ziemniaki
dokładnie myjemy i gotujemy w całości w osolonej wodzie do czasu, aż będą
pół-twarde (dzięki temu nie będziemy musieli ich długo piec). Ugotowane ziemniaki
nacinamy nożem co 0,5 centymetra. Masło łączymy z rozgniecionym czosnkiem, solą, Vegetą i
szczypiorkiem. Następnie wkładamy aromatyczne masło w nacięcia ziemniaków. Pieczemy 20 minut w
piekarniku nagrzanym do 180 stopni na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub zawijamy w folię aluminiową i pieczemy
na grillu.
Mmmmm! Pysznie te ziemniaczki wyglądają!
OdpowiedzUsuń