Dziś po raz pierwszy miałam okazję jeść grillowany ser halloumi i muszę przyznać, że bardzo mi zasmakował! Na pewno jeszcze nie raz zagości na moim grillu ;-) Polecam go szczególnie w formie pysznych wege szaszłyków z marynatą musztardową!
Na 2 szaszłyki:
100 g sera do grillowania halloumi
1/3 czerwonej papryki
1 mała fioletowa cebula
1 mały kawałek cukinii
marynata:
1 łyżeczka musztardy delikatesowej Parczew
1 łyżka oleju
1 łyżeczka sosu sojowego
odrobina miodu
Porcje sera kroimy na 8 kawałków. Paprykę i cebulę kroimy w
cząstki, a cukinię w plasterki. Na patyczki nadziewamy kolejno: cukinię, ser hallowi,
cebulę, paprykę itd. Składniki marynaty mieszamy ze sobą i za pomocą
silikonowego pędzelka smarujemy nią szaszłyki. Grillujemy :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz