Dziś przepis ze specjalną dedykacją dla mojej Przyjaciółki Ani, która zaopatrzyła mnie w świeże ogórki ze swojego ogrodu :-) Po prostu musiałam zrobić z nich coś pysznego!
4 duże ogórki gruntowe
150 g serka kanapkowego śmietankowego typu almette
4-5 rzodkiewek
3 łyżeczki posiekanego szczypiorku
szczypta świeżo zmielonego pieprzu
ew. szczypta soli
Rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z szczypiorkiem
i serkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i ew. szczyptą soli. Ogórki obieramy,
przekrawamy wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki do herbaty wydrążamy gniazdo
nasienne, tworząc rynienkę. Do ogórków nakładamy po porcji serka i dekorujemy
odrobiną szczypiorku i pieprzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz