Dziś bardzo fajny pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie z jednej patelni :-) Szybko je zrobicie, a dzięki dodatkowi ziaren amarantusa będziecie syci bez zagryzania dodatkowym chlebem :-)
1 jajko
1 garść szpinaku (małe listki)
2 czubate łyżki ugotowanych ziaren amarantusa EkoMalwa
1 garść kurek
1/2 małej cebuli
sól
pieprz
olej + masło do smażenia
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem (żeby się nie paliło). Kurki
i cebulkę siekamy, a następnie podsmażamy na średnim ogniu. Ważne, aby nie
smażyć kurek zbyt długo, bo staną się
gumiaste – lepiej trochę podkręcić gaz ;-) Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy
szpinak i ugotowany amarantus. Chwilę razem smażymy, po czym robimy „dziurkę” i
wbijamy w nią jajko jak na sadzone. Całość do smaku posypujemy szczyptą
czarnuszki. Jemy na ciepło :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz