piątek, 29 lipca 2016

Koktajl krewetkowy (sałatka)


Tą sałatkę z owoców morza wymyśliła moja Teściowa :-) Jest bardzo efektowna, smaczna, a przy tym totalnie prosta w wykonaniu! A efekt na gościach zawsze piorunujący!

1 opakowanie paluszków krabowych
1 opakowanie mini krewetek w zalewie (netto ~140 g)
1 mała puszka mandarynek w syropie
winogrona (najlepiej bezpestkowe)
100 ml majonezu 
50 ml ketchupu

Paluszki krabowe kroimy w jedno-centymetrowe plasterki i układamy na dnie pucharków. Krewetki odsączamy z zalewy i układamy warstwę na paluszkach krabowych. Majonez mieszamy z ketchupem na jednolity sos i polewamy nim owoce morza. Następnie w pucharkach układamy warstwę mandarynek z puszki i kilka winogron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz