Weekendowe grillowanie zbliża się wielkimi krokami ;-) Zapomnijcie o ciężkich szaszłykach z boczkiem, po których całą noc suszy... Teraz na topie są szaszłyki z warzywami! Możecie zjeść nawet kilka i nie będziecie czuć się przejedzeni. Polecam!
400 g karkówki
1 czubata łyżka Vegety Przyprawy do mięs
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki oleju rzepakowego
1 cienka cukinia
1 czerwona papryka
3-4 małe cebule
Mięso kroimy w kostkę i posypujemy Vegetą oraz polewamy
sosem sojowym i olejem. Dokładnie obtaczamy w przyprawach, przykrywamy folią
spożywczą i wkładamy na noc do lodówki, celem zamarynowania. Cukinię i cebulą
kroimy w plasterki, a paprykę w nieduże kawałki. Na patyczki do szaszłyków
nadziewamy kolejno: karkówkę, cukinię, cebulę, paprykę itd. Grillujemy :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz