na 1 wrap:
1/2 placka tortilla 30 cm Fanex
2 małe jajka na jajecznicę
2 cienkie plasterki boczku
1 łyżka startego sera cheddar
ketchup
1 placek ziemniaczany
Placki ziemniaczane (z podanej ilości wyszły mi 3 sztuki):
3 nieduże ziemniaki
1 małe jajko
1 łyżka mąki
1 łyżka cebulki prażonej Fanex
szczypta soli
szczypta świeżo mielonego pieprzu
olej do smażenia
Najpierw przygotowujemy placki: ziemniaki ścieramy na
grubych oczkach, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Na patelni
rozgrzewamy olej i nakładamy starte ziemniaki, formując podłużny placek.
Smażymy na wolnym ogniu, żeby środek się również usmażył. Gotowe placki
przekładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu. Na tej samej patelni
smażymy plasterki boczku, a następnie jajecznicę z 2 jajek. Na środku połowy
tortilli układamy placek, plasterek boczku, jajecznicę, ser cheddar i ostatni
plasterek boczku. Całość polewamy majonezem i ketchupem, i zwijamy w rulonik.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz