niedziela, 3 lipca 2016

Domowy McWrap Śniadaniowy Jajko i Bekon


A dzisiaj takie śniadanko wykombinowałam :-) Niestety zjadł mi je mąż... I powiedział, że mogę codziennie takie robić ;-)

na 1 wrap:
2 małe jajka na jajecznicę
2 cienkie plasterki boczku
1 łyżka startego sera cheddar
ketchup
1 placek ziemniaczany

Placki ziemniaczane (z podanej ilości wyszły mi 3 sztuki):
3 nieduże ziemniaki
1 małe jajko
1 łyżka mąki
szczypta soli
szczypta świeżo mielonego pieprzu
olej do smażenia


Najpierw przygotowujemy placki: ziemniaki ścieramy na grubych oczkach, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy starte ziemniaki, formując podłużny placek. Smażymy na wolnym ogniu, żeby środek się również usmażył. Gotowe placki przekładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia tłuszczu. Na tej samej patelni smażymy plasterki boczku, a następnie jajecznicę z 2 jajek. Na środku połowy tortilli układamy placek, plasterek boczku, jajecznicę, ser cheddar i ostatni plasterek boczku. Całość polewamy majonezem i ketchupem, i zwijamy w rulonik.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz