Dziś pomysł na pyszne tosty z chleba :-) Bardzo fajne połączenie pięknie ciągnącej się mozzarelli i aromatycznego guacamole. Idealne na szybkie śniadanie!
2 kromki chleba bawarskiego DanCake
3 łyżki startej mozzarelli
guacamole (ilość na 3-4 kanapki):
1 pomidor
1 awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz
Rozpoczynamy od przygotowania guacamole:
awokado obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Z pomidora usuwamy gniazdo
nasienne i również drobno kroimy. W miseczce mieszamy awokado z pomidorem,
skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie
mieszamy.
Na jednej z kromek rozkładamy 2 łyżki mozzarelli, a następnie
porcję guacamole. Całość posypujemy kolejną łyżką startej mozzarelli i
przykrywamy drugą kromką. Grillujemy w opiekaczu elektrycznym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz