Paczka od EkoMalwa zainspirowała mnie do poszukiwania zastosowań ostropestu, który otrzymałam w gratisie do zamówienia. Okazuje się, że jest on bardzo zdrowy i już na zawsze zostanie w mojej kuchni. Zwłaszcza, ze można go dodawać niemal do wszystkiego! Polecam serdecznie przepis na omlet, który dostarczy Wam energii i zdrowia :-)
2 jajka
2 łyżki mleka
1 łyżeczka zmielonego ostropestu od EkoMalwa
do przybrania:
2 pomidorki daktylowe (takie długie pomidorki koktajlowe)
1/3 dojrzałego miękkiego awokado
kilka kosteczek sera typu feta
1/2 łyżeczki nasion czarnuszki od EkoMalwa
1/2 łyżeczki posiekanego drobnego szczypiorku
Jajka roztrzepujemy z mlekiem i zmielonym ostropestem. Na
patelni rozgrzewamy masło z olejem (żeby masło się nie paliło) i wylewamy na
nie masę jajeczną. Smażymy omlet z obu stron. W międzyczasie kroimy pomidory w
plasterki, a awokado w kostkę. Gotowy omlet przekładamy na talerz i dekorujemy
pomidorem, awokado oraz serem feta. Całość posypujemy czarnuszka i
szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz