czwartek, 28 lipca 2016

Szaszłyki z pulpetami i warzywami


Dziś kolejna propozycja na weekendowe grillowanie :-) Szaszłyki z małymi pulpecikami i warzywami są pyszne i sycące, ale nie powodują ciężkości. Polecam!

pulpety:
0,5 kg mielonego z łopatki
1 jajko
1 cebula
2 łyżki bułki tartej

1 cukinia
1 papryka
3-4 cebule

Cebulę mielimy w blenderze na papkę. Do mięsa wbijamy dwa jajka, dodajemy bułkę tartą i zmieloną cebulę. Całość mieszamy do uzyskania kleistej masy i przyprawiamy Vegetą (ja dodaję 2 łyżeczki). Z mięsa formujemy nieduże, okrągłe pulpeciki.


Cukinię i cebule kroimy w plasterki, a paprykę w nieduże kawałki. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno paprykę, klopsik, cebulę, cukinię itd. Grillujemy :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz