Dziś kolejna propozycja na weekendowe grillowanie :-) Szaszłyki z małymi pulpecikami i warzywami są pyszne i sycące, ale nie powodują ciężkości. Polecam!
pulpety:
0,5 kg
mielonego z łopatki
1 jajko
1 cebula
2 łyżki bułki
tartej
1 cukinia
1 papryka
3-4 cebule
Cebulę
mielimy w blenderze na papkę. Do mięsa wbijamy dwa jajka, dodajemy bułkę tartą
i zmieloną cebulę. Całość mieszamy do uzyskania kleistej masy i przyprawiamy
Vegetą (ja dodaję 2 łyżeczki). Z mięsa formujemy nieduże, okrągłe pulpeciki.
Cukinię i
cebule kroimy w plasterki, a paprykę w nieduże kawałki. Na patyczki do szaszłyków
nadziewamy kolejno paprykę, klopsik, cebulę, cukinię itd. Grillujemy :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz