Uwielbiam takie kanapki na ciepło! To prawdziwa poezja smaków! I choć nie są wcale dietetyczne, to warto czasem sobie zaszaleć w domu :-)
2 kromki
pieczywa tostowego Dan Cake
majonez
2 liście
sałaty (u mnie strzępiasta)
1 plaster
sera cheddar
2 plastry
pomidora
2 cienkie
plastry bekonu / boczku
1 jajko
posiekany szczypiorek
do dekoracji
Pieczywo
tostowe zarumieniamy w opiekaczu. Dolną kromkę smarujemy majonezem i układamy
na niej kolejno sałatę, plaster sera i plastry pomidora. Boczek smażymy na
chrupko i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Jajko smażymy
na sadzone i pod koniec smażenia przekładamy na 5 sekund na drugą stronę. Na
pomidorach układamy bekon oraz jajko. Całość przykrywamy drugim tostem i
posypujemy szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz