Masło czosnkowe doskonale podkreśla smak dań z grilla, czy smażonego mięsa, a także stanowi przepyszny dodatek do świeżego pieczywa. A z młodymi ziemniakami w mundurkach smakuje wprost obłędnie!
50 g miękkiego masła
1 duża szczypta drobnej soli
1 duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub łyżeczka
czosnku granulowanego
1 łyżka posiekanego
cienkiego szczypiorku
Masło rozcieramy z solą i czosnkiem. Na koniec mieszamy ze
szczypiorkiem.
Ja podłam masło z młodymi ziemniakami, które najpierw
ugotowałam w mundurkach, ostudziłam, przekroiłam wzdłuż na pół i podsmażyłam na złoto (od płaskiej strony) na
patelni.
czosnek uwielbiam i cenię za walory zdrowotne. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa też :-) Mniam mniam!
Usuń