piątek, 15 lipca 2016

Błyskawiczne pasztecikowe spiralki do barszczu


Niespodziewani goście? Te paszteciki przygotujecie w 3 minuty! Potem tylko do piekarnika, a w międzyczasie zalewacie barszczyk i pyszny poczęstunek gotowy ;-) Mniam! Mniam!

1 ciasto francuskie
1 jajko
sezam


Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy pasztetem, pozostawiając 2 centymetry  wolnego  brzegu (od dłuższej strony). Następnie zwijamy luźno ciasto pasztetem do wewnątrz, kończąc na wolnym brzegu (można dodatkowo przed zlepieniem posmarować brzeg rozkłóconym jajkiem). Z rolady odcinamy 2-centymetrowe paszteciki i układamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy pasztecik smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach (termoobieg).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz