poniedziałek, 11 lipca 2016

Ogórki faszerowane twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem


Dziś przepis ze specjalną dedykacją dla mojej Przyjaciółki Ani, która zaopatrzyła mnie w świeże ogórki ze swojego ogrodu :-) Po prostu musiałam zrobić z nich coś pysznego!

4 duże ogórki gruntowe
150 g serka kanapkowego śmietankowego typu almette
4-5 rzodkiewek
3 łyżeczki posiekanego szczypiorku
szczypta świeżo zmielonego pieprzu
ew. szczypta soli


Rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z szczypiorkiem i serkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem i ew. szczyptą soli. Ogórki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki do herbaty wydrążamy gniazdo nasienne, tworząc rynienkę. Do ogórków nakładamy po porcji serka i dekorujemy odrobiną szczypiorku i pieprzu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz