wtorek, 19 lipca 2016

Jajka z niespodzianką faszerowane pasztetem


Jeszcze jeden pasztetowy przepis na konkurs :-) Bardzo smaczne jajka i szybko się je robi! Na pewno zachwycą niespodziewanych i spodziewanych gości ;-)

5 jajek
2 łyżki majonezu
10 kulek mini mozzarelli

do dekoracji:
rukola
rzodkiewka
świeżo mielony pieprz


Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Następnie każde jajko przekrawamy na pół i wydrążamy żółtko do miseczki. Żółtka rozgniatamy na papkę, dodajemy pasztet i majonez, i dokładnie mieszamy. Powstałą masę nakładamy do szprycy. W każdej połówce białka układamy 1 małą kulkę mozzarelli i wyciskamy na nią porcję masy jajecznej. Całość dekorujemy rukolą i rzodkiewką oraz przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz