niedziela, 24 lipca 2016

Grillowana kanapka z chleba bawarskiego z mozzarellą i guacamole


Dziś pomysł na pyszne tosty z chleba :-) Bardzo fajne połączenie pięknie ciągnącej się mozzarelli i aromatycznego guacamole. Idealne na szybkie śniadanie!

3 łyżki startej mozzarelli

 

guacamole (ilość na 3-4 kanapki):

1 pomidor

1 awokado

1 łyżeczka soku z cytryny

sól

pieprz

 

Rozpoczynamy od przygotowania guacamole: awokado obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Z pomidora usuwamy gniazdo nasienne i również drobno kroimy. W miseczce mieszamy awokado z pomidorem, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.


Na jednej z kromek rozkładamy 2 łyżki mozzarelli, a następnie porcję guacamole. Całość posypujemy kolejną łyżką startej mozzarelli i przykrywamy drugą kromką. Grillujemy w opiekaczu elektrycznym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz