niedziela, 31 lipca 2016

Epicki Sandwich Jajko Bekon


Uwielbiam takie kanapki na ciepło! To prawdziwa poezja smaków! I choć nie są wcale dietetyczne, to warto czasem sobie zaszaleć w domu :-)

majonez
2 liście sałaty (u mnie strzępiasta)
1 plaster sera cheddar
2 plastry pomidora
2 cienkie plastry bekonu / boczku
1 jajko
posiekany szczypiorek do dekoracji


Pieczywo tostowe zarumieniamy w opiekaczu. Dolną kromkę smarujemy majonezem i układamy na niej kolejno sałatę, plaster sera i plastry pomidora. Boczek smażymy na chrupko i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Jajko smażymy na sadzone i pod koniec smażenia przekładamy na 5 sekund na drugą stronę. Na pomidorach układamy bekon oraz jajko. Całość przykrywamy drugim tostem i posypujemy szczypiorkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz