sobota, 9 lipca 2016

Kakaowiec z czekoladowymi karmelkami Daim


W weekend to zawsze jest więcej czasu, żeby spotkać się z rodziną czy znajomymi przy kawie :-) A do kawy to przydałoby się ciasto... Ja za pieczeniem nie przepadam, wiec szukam przepisów szybkich i pomysłowych, a przy tym pysznych. Kakaowiec Daim spełnia wszystkie te wymagania w 110%!

250 g mąki
100 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 czubate łyżki kakao
100 g masła
4 jajka
50 ml śmietanki UHT
10-20 czekoladek Daim

Suche i mokre składniki mieszamy osobno, a następnie łączymy w jednej misce. Do ciasta dodajemy pokrojone czekoladki Daim i dokładnie mieszamy.

Tak przygotowane ciasto przekładamy do foremki (ja użyłam keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190°C przez około 45 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz