Co Wam będę długo pisać ;-) To było po prostu pyszne!
2 jajka
1 łyżeczka masła
1 mały pomidor
2 plasterki żółtego
sera
2-3 cienkie plasterki
podsmażonego boczku (opcjonalnie)
Pomidora nacinamy,
wsadzamy na chwilę do wrzątku i obieramy ze skórki. Następnie usuwamy gniazda
nasienne i kroimy w kosteczkę. Na połowie tortilli kładziemy jeden plasterek
żółtego sera obok drugiego tak, aby tworzyły razem prostokąt „stojący” na
krótszym boku. Opcjonalnie pod żółtym serem możemy położyć przyrumieniony
boczek. Na maśle smażymy jajecznicę z 2 jajek, którą gorącą układamy na żółtym
serze, aby się rozpuścił pod wpływem jej ciepła. Na jajecznicę nakładamy
pomidora. Zawijamy tortillę (najpierw składamy boki przy węższych brzegach
nadzienia, a następnie rolujemy zgodnie z dłuższym brzegiem nadzienia), a
następnie wkładamy do tostera grillowego, aby naleśnik się podgrzał i powstały
charakterystyczne paski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz