Już jutro rusza konkurs na przepis z sosem Folwark :-) Szykujcie swoje popisowe dania! A już dziś zobaczcie, do czego można wykorzystać pyszny czosnkowy sos kebab-gyros :-)
2 parówki
1 placek tortilla
sałata lodowa
1 pomidor
1/4 czerwonej
papryki
2 łyżki startego
żółtego sera
Parówki gotujemy.
Placek tortilla podgrzewamy w piekarniku zawinięty w folię aluminiową, aby nie
wysechł. Sałatę lodową szatkujemy. Z pomidora usuwamy gniazd nasienne i kroimy
w kosteczkę. Paprykę również kroimy w kostkę. Na połowie ciepłej tortilli
układamy sałatę lodową, następnie parówki oraz pomidora i paprykę. Nadzienie
polewamy sosem kebab-gyros i posypujemy startym żółtym serem. Zawijamy tortillę
(najpierw składamy boki przy węższych brzegach nadzienia, a następnie rolujemy
zgodnie z dłuższym brzegiem nadzienia). Jemy na ciepło lub na zimno :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz