Pyszna alternatywa dla osób, którym znudziły się kanapki na drugie śniadanie. Zasada jest prosta - mało mięsa, dużo warzyw i rolujemy ;-) Ja mam zawsze opakowanie placków tortilla w razie gdyby w domu zabrakło pieczywa - wtedy przygotowuję wrapy i nie ma problemu :-)
1 placek tortilla Fanex
4 plastry szynki drobiowej
sałata lodowa
1/2 pomidora
1/4 awokado
2 łyżki startego żółtego sera
Na połowie tortilli układamy kolejno plastry szynki,
poszatkowaną sałatę lodową, którą polewamy sosem serowym chili, następnie
nakładamy pomidora i awokado pokrojone w kostkę. Na koniec wszystko posypujemy
startym na dużych oczkach tarki żółtym serem. Zawijamy brzegi do środka
(kawałki tortilli od strony węższego brzegu nadzienia) i rolujemy tortillę.
Gotowy wrap przekrawamy skośnie na pół.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz