poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Tortilla z kurczakiem, oscypkiem, warzywami i sosem kebab-gyros



Dzięki współpracy z firmą Folwark będę miała dla Was kilka fajnych propozycji z ich sosami. Zaczynam od wrapów, które cieszą się Waszą sympatią :-) Ten smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno.


Składniki na 1 porcję:
1 placek tortilla
2 polędwiczki z kurczaka w panierce (przyznam się bez bicia, że kupiłam gotowe w biedronce…)
sałata lodowa
1 mały ogórek gruntowy lub 1/2 dużego
2 plastry z dużego oscypka


Tortillę zawiniętą w filię aluminiową, żeby nie wyschła, podgrzewamy w piekarniku. Następnie na połowie placka układamy kolejno ciepłe panierowane polędwiczki kurczaka, oscypek i ogórek zielony pokrojone w słupki. Całość polewamy sosem kebab-gyros. Na koniec do tortilli nakładamy poszatkowaną sałatę lodową. Zawijamy brzegi do środka (kawałki tortilli od strony węższego brzegu nadzienia) i rolujemy tortillę. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz