Dzięki współpracy z firmą Folwark będę miała dla Was kilka fajnych propozycji z ich sosami. Zaczynam od wrapów, które cieszą się Waszą sympatią :-) Ten smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki na 1 porcję:
1 placek tortilla
2 polędwiczki z kurczaka w panierce (przyznam się bez bicia,
że kupiłam gotowe w biedronce…)
sałata lodowa
1 mały ogórek gruntowy lub 1/2 dużego
2 plastry z dużego oscypka
Tortillę zawiniętą w filię aluminiową, żeby nie wyschła,
podgrzewamy w piekarniku. Następnie na połowie placka układamy kolejno ciepłe
panierowane polędwiczki kurczaka, oscypek i ogórek zielony pokrojone w słupki. Całość
polewamy sosem kebab-gyros. Na koniec do tortilli nakładamy poszatkowaną sałatę
lodową. Zawijamy brzegi do środka (kawałki tortilli od strony węższego brzegu
nadzienia) i rolujemy tortillę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz