niedziela, 23 sierpnia 2015

Chrupiące paluszki z cukinii bez tłuszczu


Macie ochotę coś pochrupać? Sprawdźcie tą pyszną i zdrową alternatywę dla chipsów i frytek :-)

1 cukinia
sól
1 jajko
panierka kukurydziana lub bułka tarta (2/3)


Cukinię myjemy i kroimy w słupki. Solimy do smaku. Następnie maczamy cukinię w roztrzepanym jajku i panierujemy w panierce powstałej ze zmieszania panierki kukurydzianej/bułki tartej i otrębów orkiszowych w podanych wyżej proporcjach. Układamy paluszki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Podajemy z sosami do maczania. 

2 komentarze:

  1. Jeszcze mi jedna została to jutro spróbuję Twój przepis bo wygląda smakowicie. aniasmama.blog.pl

    OdpowiedzUsuń