Dziś polecam sałatkę z nutą egzotyki - słodkim granatem i nutą kokosową na smażonym tofu.
1 duża garść
roszponki
mały kawałek papryki
2 łyżki ziaren
granatu
mąka kokosowa do
panierowania
olej rzepakowy do
smażenia
3 kromki bagietki
2 łyżki oleju
ostropestowego lub oliwy z oliwek
kilka kropel octu
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta cukru
szczypta ziół do
sałatek
Bagietkę opiekamy na
grzanki. Z oleju ostropestowego, octu, cukru, soli, pieprzu i ziół
przygotowujemy sos. Tofu odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę i obtaczamy w mące
kokosowej. Smażymy na głębokim oleju do zezłocenia. W miseczce układamy
roszponkę i pokrojoną paprykę. Dodajemy podsmażone tofu i posypujemy granatem.
Całość polewamy sosem. Podajemy z ciepłymi grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz