czwartek, 3 grudnia 2015

Kajzerki faszerowane parówką, żółtym serem i warzywami


Polecam pomysł na pyszne zapiekane bułeczki. Można do ich przygotowania wykorzystać czerstwe pieczywo. Takie bułeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe śniadanie :-)


3 bułki (mogą być czerstwe)
2-3 nieduże ogórki konserwowe
1/2 papryki
2 parówki
1 pomidor
60 g startego żółtego sera
świeży szczypiorek do dekoracji


Z bułek odcinamy górną 1/3-1/4 oraz wydrążamy środek. Wnętrze bułki smarujemy ketchupem. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazdo nasienne. Warzywa kroimy w kosteczkę, parówki w plasterki, a ser żółty ścieramy na tarce. Wszystkie te składniki mieszamy razem i faszerujemy bułki. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około 10 minut. Gotowe bułeczki polewamy sosem czosnkowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz