Polecam pomysł na pyszne zapiekane bułeczki. Można do ich przygotowania wykorzystać czerstwe pieczywo. Takie bułeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe śniadanie :-)
3 bułki (mogą być
czerstwe)
2-3 nieduże ogórki
konserwowe
1/2 papryki
2 parówki
1 pomidor
60 g startego żółtego
sera
świeży szczypiorek
do dekoracji
Z bułek odcinamy
górną 1/3-1/4 oraz wydrążamy środek. Wnętrze bułki smarujemy ketchupem.
Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy gniazdo nasienne. Warzywa
kroimy w kosteczkę, parówki w plasterki, a ser żółty ścieramy na tarce.
Wszystkie te składniki mieszamy razem i faszerujemy bułki. Zapiekamy w
piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około 10 minut. Gotowe bułeczki polewamy
sosem czosnkowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz