Pyszne batoniki, które dostarczają zdrowej energii na cały dzień albo noc szampańskiej zabawy ;-) Polecam! Są bardzo delikatne i mięciutkie :-) Idealnie sprawdzą się też jako zdrowa przekąska dla dzieci.
100 g mąki
orkiszowej razowej
100 g miękkiego
masła
1/3 szklanki
płynnego miodu
2 łyżeczki soku z
cytryny
60 g słonecznika
łuskanego
3 czubate łyżki
suszonej żurawiny
Płatki, mąkę i masło
mieszamy i wyrabiamy palcami jak kruszonkę. Dodajemy pozostałe składniki i
wszystko mieszamy. Masę rozkładamy na małej blasze wyłożonej papierem do
pieczenia (15 x 20 cm). Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Następnie pozostawiamy blachę batonów do wystygnięcia i chwilę schładzamy w lodówce. Na koniec kroimy na nieduże batoniki "na raz".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz