Święta to okres, w którym stoły uginają się pod różnymi smakołykami. Warto rozpocząć od jakiejś małej przekąski, aby rozbudzić apetyt. Ta propozycja bardzo ładnie prezentuje się na talerzu, a do tego pysznie smakuje.
1/2 śledzia matjas
1 łyżka kukurydzy z puszki
1 łyżka groszku konserwowego
1 saszetka majonezu dekoracyjnego Fanex
1 plaster żółtego sera
1/2 jajka ugotowanego na twardo
1 plaster czerwonej cebuli
suszona natka pietruszki
Na talerzu układamy plaster żółtego sera zwinięty w rulonik
oraz dwie ćwiartki jajka. Groszek mieszamy z kukurydzą i połową majonezu z saszetki, a powstałą
sałatkę układamy na środku talerza. Na sałatce układamy śledzia pokrojonego w
plaski, a na śledziu posiekaną w kostkę czerwoną cebulę. Całość dekorujemy
kleksem z pozostałego w saszetce majonezu oraz suszoną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz