Paluszki z ciasta francuskiego to pomysł na szybką i smaczną przekąskę na ciepło, jak i na zimno. Możemy użyć dowolnych składników do nadzienia, ale ja postawiłam na smak a'la pizza :-)
1 arkusz ciasta francuskiego
100 g startego żółtego sera
6 plastrów szynki konserwowej
Ciasto francuskie dzielimy na połowę i każdą smarujemy
ketchupem. Następnie na jednej rozkładamy starty żółty ser i szynkę pokrojoną w
kostkę. Zakrywamy drugim arkuszem ciasta (ketchupem w stronę sera i szynki). Całość
kroimy w krótkie paseczki. Następnie każdy paseczek zawijamy wokół własnej osi
i a na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180
stopniach (termoobieg).
Interesująca i smacznie zapowiadająca się propozycja :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na http://iwonka-bloguje.blogspot.com, gdzie odbywa się sylwestrowy konkurs z nagrodami od firmy Sante :)