sobota, 26 grudnia 2015

Spiralki z ciasta francuskiego a’la pizza


Paluszki z ciasta francuskiego to pomysł na szybką i smaczną przekąskę na ciepło, jak i na zimno. Możemy użyć dowolnych składników do nadzienia, ale ja postawiłam na smak a'la pizza :-)

1 arkusz ciasta francuskiego
100 g startego żółtego sera
6 plastrów szynki konserwowej


Ciasto francuskie dzielimy na połowę i każdą smarujemy ketchupem. Następnie na jednej rozkładamy starty żółty ser i szynkę pokrojoną w kostkę. Zakrywamy drugim arkuszem ciasta (ketchupem w stronę sera i szynki). Całość kroimy w krótkie paseczki. Następnie każdy paseczek zawijamy wokół własnej osi i a na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach (termoobieg).



1 komentarz:

  1. Interesująca i smacznie zapowiadająca się propozycja :)
    Zapraszam na http://iwonka-bloguje.blogspot.com, gdzie odbywa się sylwestrowy konkurs z nagrodami od firmy Sante :)

    OdpowiedzUsuń