Tradycyjne Jadło to firma która powstała z zamiłowania do wielowiekowej polskiej tradycji wędliniarskiej. Przyprawiane tylko naturalnie, wędzone na prawdziwym dymie olchowym, pieczone na żywym ogniu. Pycha!
Wyroby Tradycyjne Jadło produkowane są w 100% z mięsa wieprzowego bez konserwantów wg starych receptur i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.
Firma nie stosuje żadnych barwników, wypełniaczy i dodatków chemicznych. Mięso pozyskiwane jest tylko ze świeżego surowca, najwyższej jakości. Firma pogodziła tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej.
Wędliny Tradycyjne Jadło charakteryzują się bardzo zdecydowanym smakiem. Jest to wynik stosowania naturalnych przypraw np. pieprzu; majeranku; czosnku; kminku; jałowca; kolendry i ziela angielskiego. Wędzenie na prawdziwym dymie olchowym daje intensywny zapach. Wszystkie suche wędliny podlegają dojrzewaniu, przez co najmniej 3 tygodnie. Proces dojrzewania i wędzenia powoduje utratę na wadze od 30% do 60%.
Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie. Firma nie stosuje żadnych substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników. Jedyną substancją konserwującą jest sól i sól peklowa (trochę informacji o soli peklowej na stronie http://swiat-wedlin.pl/elementarz-miesa/peklowanie-miesa). Tradycyjne Jadło stosuje tradycyjne metody obróbki mięsa, ale zgodne z przepisami obowiązującymi w Unii Europejskiej. Proces produkcji jest monitorowany zgodnie z wymogami HACCP. Regularnie wykonywane są badania trwałościowe i mikrobiologiczne wędlin Tradycyjne Jadło.
Co ciekawe, produkty Tradycyjne Jadło możecie sobie zamówić z dostawą do domu na stronie:
Polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz