niedziela, 20 grudnia 2015

Jajka faszerowane z nutą chrzanową na sałatce z rukoli


Jajka faszerowane szynką pewnie wszyscy znacie. Ale czy pomyśleliście, żeby nadać im bardziej świątecznego smaku, dzięki zastosowaniu sosu chrzanowego? Polecam!

2 jajka
2 plastry szynki konserwowej
1 łyżka sosu chrzanowego Fanex
1 garść rukoli
2 pomidorki koktajlowe (żółty i czerwony)

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupinki. Następnie przekrawamy na pół i wydłubujemy żółtko do miseczki. Do żółtek dodajemy szynkę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz sos chrzanowy. Mieszamy razem, a następnie nakładamy porcje w miejsca po żółtku. Nadmiar farszu zjadamy potajemnie ;-) Rukolę rozkładamy na talerzyku. Układamy na niej jajka i pomidorki pokrojone w ćwiartki. Dekorujemy świeżo zmielonym pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz