wtorek, 29 grudnia 2015

Miotły z paluszków i sera


Dziś kolejne pomysłowe przekąski z paluszków :-) Tym razem miotły, które idealnie nadają się do zamiatania ulubionych dipów :-)

na 1 miotłę:
1 plasterek żółtego sera
1 gałązka pietruszki / cienki szczypiorek
ulubiony sos Fanex (u mnie remoulada duńska)


Plasterek sera kroimy na pół i każdą część nacinamy wzdłuż dłuższego brzegu. Następnie kładziemy jedną połówkę na drugiej (nacięciami po tej samej stronie). Rolujemy ser na paluszku. Gałązkę pietruszki sparzamy wrzątkiem, żeby była elastyczna (szczypiorku nie trzeba sparzać). Zawiązujemy pietruszkę wokół sera, żeby miotełka była stabilna. Przed zjedzeniem maczamy miotełkę w ulubionym sosie.

2 komentarze:

  1. I znów wspaniały, nietypowy pomysł. Och jak ja lubię ten blog :) Pełno tu oryginalnych inspiracji.

    Pozdrawiam i już życzę udanego Sylwestra i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :)

    OdpowiedzUsuń