Gdy przygotowywałam to śniadanie, nawet nie przypuszczałam, że będzie takie pyszne! Polecam przepis na nieco inne naleśniki :-)
1 jajko
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1 szklanka niecała
mąki z samopszy od BioBagińskich
1 szczypta soli
4 łyżki oleju
rzepakowego
Dodatkowo na każdy
krokiet:
1 jajko + masło do
usmażenia jajecznicy
1 plaster szynki
konserwowej
1 czubata łyżka
startego żółtego sera
W misce mieszamy
jajko z dużą szczyptą soli, mlekiem, wodą, olejem i mąką, aż uzyskamy gładkie
ciasto. Smażymy naleśniki bez używania dodatkowego oleju. Na połowie naleśnika
układamy szynkę pokrojoną w paseczki, starty żółty ser i jajecznicę z 1 jajka.
Zwijamy jak krokieta i podsmażamy z obu stron wszystko razem na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz