Jako, że mamy weekend, wypadałoby przygotować jakieś śniadanie na ciepło... Dobrze też, aby było bogate w zdrowe składniki, jak mikroelementy, błonnik i zdrowe kwasy omega... Mam dla Was pyszne, szybkie i zdrowe rozwiązanie tej kwestii :-)
2 jajka
3 łyżki śmietanki UHT
1 mały kawałek parmezanu
50 g wędzonego łososia w plastrach
1 garść szpinaku baby
1 ząbek czosnku
sól
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka masła
Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy czosnek przeciśnięty
przez praskę oraz szpinak. Doprawiamy solą chwilę smażymy. Jajka roztrzepujemy
ze śmietanką i wlewamy na drugą patelnię. Na połowie powstałego placka układamy
szpinak i smażymy, aż jajka się niemal całkowicie zetną. Zmniejszamy ogień i
nakładamy kawałki wędzonego łososia i posypujemy startym parmezanem. Składamy
omlet na pół i od razu ściągamy z ognia. Gotowy omlet przekładamy na talerz i
przyozdabiamy zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz