Próbowaliście kiedyś hot-doga w naleśniku? Smakuje naprawdę fajnie :-) A do zrobienia tego użyłam kiełbasek sojowych, więc taki hot-dog jest dodatkowo niskokaloryczny ;-)
1 naleśnik (ew. tortilla)
1 garść rukoli
1 plasterek sera koziego lub owczego
2 pomidorki koktajlowe czerwone
2 pomidorki koktajlowe żółte
1 łyżeczka kiełków rzodkiewki
pieprz
ulubiony sos – u mnie czosnkowy
Naleśnik podgrzewamy. Następnie na jego środku układamy
rukolę i podgrzaną parówkę. Posypujemy pokrojonym w drobne paseczki serem,
pomidorkami pokrojonymi w plasterki i kiełkami. Doprawiamy pieprzem oraz
polewamy sosem. składamy naleśnik od dołu, a następnie z prawej i lewej strony.
Spinamy wykałaczką, żeby się nie rozpadł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz