wtorek, 5 stycznia 2016

Wegetariański hot-dog w naleśniku


Próbowaliście kiedyś hot-doga w naleśniku? Smakuje naprawdę fajnie :-) A do zrobienia tego użyłam kiełbasek sojowych, więc taki hot-dog jest dodatkowo niskokaloryczny ;-)

1 naleśnik (ew. tortilla)
1 garść rukoli
1 plasterek sera koziego lub owczego
2 pomidorki koktajlowe czerwone
2 pomidorki koktajlowe żółte
1 łyżeczka kiełków rzodkiewki
pieprz
ulubiony sos – u mnie czosnkowy


Naleśnik podgrzewamy. Następnie na jego środku układamy rukolę i podgrzaną parówkę. Posypujemy pokrojonym w drobne paseczki serem, pomidorkami pokrojonymi w plasterki i kiełkami. Doprawiamy pieprzem oraz polewamy sosem. składamy naleśnik od dołu, a następnie z prawej i lewej strony. Spinamy wykałaczką, żeby się nie rozpadł.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz