Pyszne, pożywne placuszki dla dzieciaków i nie tylko :-) Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
1 banan
200 g białego sera
1 czubata łyżka
cukru brzozowego (ksylitolu)
1 czubata łyżka mąki
dyniowej
2 czubate łyżki mąki
pszennej
2 jajka
szczypta soli do
ubicia białek
cukier puder i
świeża mięta do dekoracji
Banana rozgniatamy
na papkę. Dodajemy ser biały, żółtka, cukier, mąki i znów ugniatamy wszystko
razem. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Smażymy małe
placuszki na oleju rzepakowym. Placuszki są bardzo delikatne, dlatego smażymy
je jeden raz z każdej strony. Podajemy z cukrem pudrem i listkami świeżej
mięty.
mniam, mniam. i mój ulubiony ksylitol na zdjęciu :)
OdpowiedzUsuń