Szybko i pysznie! Wspaniała domowa alternatywa dla śniadania w fast-food'ach :-)
1 rogalik croissant
1 jajko
szczypiorek cienki
1 łyżeczka masła
2 plastry boczku
Na patelni rozpuszczamy masło. Wbijamy jajko, dodajemy
posiekany szczypiorek i smażymy jajecznicę. Boczek podsmażamy na złoto bez
dodatku tłuszczu. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Croissanta nacinamy ostrym nożem i nakładamy do środka złożone na pół plasterki
boczku i ciepłą jajecznicę. Podajemy od razu.
super pomysł na śniadanko ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam!
UsuńTak, fajny i prosty pomysł, a ile radości :-) Przy okazji taka pro-porada a propos podsmażania bekonu na levelu master :-) http://www.listonic.com/protips/get/wexiipqyph Może też po prostu pzred pieczeniem suto skropić wodą. ;-) Smacznego i dzięki za przepis!
OdpowiedzUsuń