Aby dodatkowo wzbogacić smak pieczarek, można do szpinaku dodać trochę przyrumienionego boczku :-)
10 pieczarek
100 g szpinaku
50 ml śmietany 30%
2 trójkątne serki śmietankowe
masło
olej rzepakowy
sól
pieprz
czosnek granulowany
mozzarella starta
Na maśle podsmażamy szpinak. Doprawiamy do smaku solą,
pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy śmietankę oraz serki i razem dusimy
do czasu, aż serki się rozpuszczą. Na patelni podsmażamy kapelusze pieczarek,
doprawione do smaku solą i pieprzem. Następnie kapelusze przekładamy do
naczynia żaroodpornego, nadziewamy sosem szpinakowym i posypujemy mozzarellą.
Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia i zarumienienia żółtego sera.
ojej! a ja właśnie nie wiem, co chłopakowi na śniadanie zrobić w sobotę.
OdpowiedzUsuńTzn. już wiem - pomysł naprawdę super.
Dziękuję za miłe słowa :-)
UsuńKoniecznie muszę zrobić takie, szpinaku do pieczarek nie ładowałam, a u mnie w domu lubimy bardzo oba te składniki.
OdpowiedzUsuńPolecam :-)
UsuńNie ma znaczka Cook'd, nie można umieścić fotki :(
OdpowiedzUsuńNa razie musiałam zrezygnować z wtyczki cook'd, bo bardzo spowalniała blog :-( niedługo spróbuję jeszcze raz zainstalować, ale jeśli nadal będzie "muliła" blog, to z niej zrezygnuję... :-(
Usuń