środa, 24 czerwca 2015

Pieczarki faszerowane szpinakiem


Aby dodatkowo wzbogacić smak pieczarek, można do szpinaku dodać trochę przyrumienionego boczku :-)


10 pieczarek
100 g szpinaku
50 ml śmietany 30%
2 trójkątne serki śmietankowe
masło
olej rzepakowy
sól
pieprz
czosnek granulowany
mozzarella starta


Na maśle podsmażamy szpinak. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy śmietankę oraz serki i razem dusimy do czasu, aż serki się rozpuszczą. Na patelni podsmażamy kapelusze pieczarek, doprawione do smaku solą i pieprzem. Następnie kapelusze przekładamy do naczynia żaroodpornego, nadziewamy sosem szpinakowym i posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia i zarumienienia żółtego sera.


6 komentarzy:

  1. ojej! a ja właśnie nie wiem, co chłopakowi na śniadanie zrobić w sobotę.
    Tzn. już wiem - pomysł naprawdę super.

    OdpowiedzUsuń
  2. Koniecznie muszę zrobić takie, szpinaku do pieczarek nie ładowałam, a u mnie w domu lubimy bardzo oba te składniki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma znaczka Cook'd, nie można umieścić fotki :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na razie musiałam zrezygnować z wtyczki cook'd, bo bardzo spowalniała blog :-( niedługo spróbuję jeszcze raz zainstalować, ale jeśli nadal będzie "muliła" blog, to z niej zrezygnuję... :-(

      Usuń