niedziela, 14 czerwca 2015

Naleśniki z tuńczykiem i żółtym serem


Takie naleśniki to wspaniała alternatywa dla kanapek. Doskonale smakują, gdy są lekko ciepłe, jak również na zimno.


1 jajko
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
1 szklanka niecała mąki
1 szczypta soli 
1 puszka tuńczyka w oleju

½ małej cebuli
2 łyżki majonezu
1 kawałek żółtego sera

Z tuńczyka, majonezu i pokrojonej w kosteczkę cebuli ugniatamy widelcem pastę.
Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.

W misce mieszamy jajko z dużą szczyptą soli, mlekiem, wodą i mąką, aż uzyskamy gładkie ciasto. Smażymy placki na patelni. 
Na gotowym naleśniku rozsmarowujemy pastę z tuńczyka i posypujemy żółtym serem. Całość rolujemy. 

2 komentarze: