Takie naleśniki to wspaniała alternatywa dla kanapek. Doskonale smakują, gdy są lekko ciepłe, jak również na zimno.
1 jajko
1/2
szklanki wody
1/2
szklanki mleka
1
szklanka niecała mąki
1
szczypta soli
1 puszka tuńczyka w oleju
½ małej
cebuli
2 łyżki
majonezu
1
kawałek żółtego sera
Z
tuńczyka, majonezu i pokrojonej w kosteczkę cebuli ugniatamy widelcem pastę.
Ser
żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
W misce
mieszamy jajko z dużą szczyptą soli, mlekiem, wodą i mąką, aż uzyskamy gładkie
ciasto. Smażymy placki na patelni.
Na gotowym naleśniku rozsmarowujemy pastę z tuńczyka i posypujemy żółtym serem.
Całość rolujemy.
Muszą być pyszne!
OdpowiedzUsuńPolecam :-)
Usuń