sobota, 27 czerwca 2015

Mini sałatki „Śledź po tatarsku”


Smaczna i zdrowa propozycja na lekkie śniadanie :-) Idealnie do sałatki będą pasować cieplutkie grzanki.


Składniki na 2 porcje:
2 filety śledziowe a’la matias
1 garść mieszanki sałat
1 duży ogórek konserwowy
4 pieczarki konserwowe
1 łyżka majonezu
pieprz do smaku


Do niewielkich miseczek nakładamy po porcji mieszanki sałat. Ja użyłam mieszanki sałat strzępiastych, bordowej i roszponki. Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy w niedużą kostkę. Podobnie postępujemy z ogórkiem i pieczarkami. Wszystkie składniki wrzucamy do jednego naczynia, a następnie mieszamy z majonezem i przyprawiamy odrobiną pieprzu do smaku. Na każdej porcji sałaty w miseczce układamy łyżkę sałatki śledziowej, a całość dekorujemy suszoną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz