Smaczna i zdrowa propozycja na lekkie śniadanie :-) Idealnie do sałatki będą pasować cieplutkie grzanki.
Składniki na 2 porcje:
2 filety śledziowe a’la matias
1 garść mieszanki sałat
1 duży ogórek konserwowy
4 pieczarki konserwowe
1 łyżka majonezu
pieprz do smaku
Do niewielkich miseczek nakładamy
po porcji mieszanki sałat. Ja użyłam mieszanki sałat strzępiastych, bordowej i
roszponki. Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy w niedużą kostkę. Podobnie
postępujemy z ogórkiem i pieczarkami. Wszystkie składniki wrzucamy do jednego
naczynia, a następnie mieszamy z majonezem i przyprawiamy odrobiną pieprzu do
smaku. Na każdej porcji sałaty w miseczce układamy łyżkę sałatki śledziowej, a
całość dekorujemy suszoną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz