Tosty można nadziewać dowolnymi dodatkami - kluczem jest tu użycie do ich przygotowania bułki do kebaba i zapieczenie tostów w tosterze grillowym.
1 bułka do kebaba
ketchup
ser żółty
szynka konserwowa
papryka czerwona
Do tostów wykorzystujemy bułkę do kebaba. Smarujemy ją od
wewnątrz ketchupem i posypujemy przyprawą do tostów lub po prostu czosnkiem i
oregano. Do środka nakładamy ser żółty, pokrojoną szynkę i czerwoną paprykę.
Wszystko zapiekamy w grillu elektrycznym.
Jakie pyszności :-)
OdpowiedzUsuńNie wiedziałam, że Szczecin ma swoje własne tosty! ;)
OdpowiedzUsuńTo taki lokalny wynalazek ;-) Ale bardzo smaczny! Jak bułka z pieczarkami chyba w Poznaniu... Mamy też kebaba w bułce z frytkami ;-)
Usuńbułka z pieczarkami to w Gorzowie :D ale te tosty szczecińskie chyba z jakiejś bagietki były robione z serem i pieczarkami, ser aż się zawsze ciągnął, to jakaś marna namiastka, ale i tak pycha wygląda :)
Usuń