czwartek, 4 czerwca 2015

Tosty szczecińskie z szynką i czerwoną papryką


Tosty można nadziewać dowolnymi dodatkami - kluczem jest tu użycie do ich przygotowania bułki do kebaba i zapieczenie tostów w tosterze grillowym.
1 bułka do kebaba
ketchup
ser żółty
szynka konserwowa
papryka czerwona


Do tostów wykorzystujemy bułkę do kebaba. Smarujemy ją od wewnątrz ketchupem i posypujemy przyprawą do tostów lub po prostu czosnkiem i oregano. Do środka nakładamy ser żółty, pokrojoną szynkę i czerwoną paprykę. Wszystko zapiekamy w grillu elektrycznym.

4 komentarze:

  1. Nie wiedziałam, że Szczecin ma swoje własne tosty! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To taki lokalny wynalazek ;-) Ale bardzo smaczny! Jak bułka z pieczarkami chyba w Poznaniu... Mamy też kebaba w bułce z frytkami ;-)

      Usuń
    2. bułka z pieczarkami to w Gorzowie :D ale te tosty szczecińskie chyba z jakiejś bagietki były robione z serem i pieczarkami, ser aż się zawsze ciągnął, to jakaś marna namiastka, ale i tak pycha wygląda :)

      Usuń