Polecam Wam szybki przepis, który zachwyci Wasze kubki smakowe bogactwem aromatów. Tarta idealnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno (można ją np. zabrać do pracy).
1 kawałek cista francuskiego
2 łyżki sosu karaibskiego Łowicz
2 plasterki szynki konserwowej
1/2 kulki mozzarelli
1 garść rukoli
1 mały kawałek parmezanu
Na rozłożonym cieście francuskim nacinamy cienkim nożem „ramkę”,
która wyznaczy nam granicę dla dodatków. Wnętrze „ramki” smarujemy sosem
karaibskim, a następnie układamy pokrojone w kosteczkę szynkę i mozzarellę.
Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg). Na
upieczonej tarcie układamy świeżą rukolę i małe, cieniutkie plasterki sera,
które ścinamy z kawałka parmezanu za pomocą obieraczki do warzyw.
Wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńI tak też smakuje ;-)
UsuńO jaki ciekawy pomysł na tartę. Smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna tarta
OdpowiedzUsuń